Jak wybrać dobry aparat i lampę?

Wielu z nas, kiedy już na poważnie zaczyna się zajmować fotografią uświadamia sobie, że pierwszym krokiem ku temu jest naprawdę dobry sprzęt. Bez tego nie da się bowiem robić takich zdjęć, jakie chcemy. Warto więc zacząć od sprzętu, ale jak kupić naprawdę taki, jaki jest potrzebny? Jeśli chodzimy na kurs fotograficzny to nie mamy takiego problemu. Tam oprócz zajęć praktycznych, mamy tez zajęcia teoretyczne i dowiadujemy się w co warto zainwestować, co kupić, a czego unikać. Dowiemy się, jaki sprzęt odpowiada technice, w której robimy zdjęcia i jaki przetrwa różne sytuacje.

Jest bowiem różnica miedzy tym, jak robi się zdjęcia we wnętrzach, a jaka w plenerze. Zaś jeśli chcemy robić np. fotografie raf koralowych to tym bardziej potrzebujemy specjalistycznego sprzętu. Dlatego warto, aby prowadzący kurs doradził nam co i jak i podpowiedział, jaki sprzęt będzie najlepszy do zdjęć, jakie chcemy robić. Wówczas z pewnością łatwiej będzie nam przejść na profesjonalną stronę mocy.